Ratafies de Catalunya

Ratafies de Catalunya

Ratafies de Catalunya

La Garrotxa és territori de la Ratafia Russet. Sents parlar als que l’estimen per sobre de la resta i hom pot pensar que no n’hi ha cap altre… però, sí que n’hi ha. I de molt bones.

En Ferran Oliva s’ha dedicat a trobar aquells cellers especialitzats en fer Ratafia i ha aconseguit refererències de tota Catalunya.

A Les Voltes no hi falta de la Russet però, per qui vulgui tastar una altra, en trobarà una bona selecció. A El Rebost de Les Voltes, venem ampolles per a regal.

Ofertes especials per adquirir una selecció de vàries referències.
Un regal original per Festes de Nadal, sopars de feina, o detalls d’empresa.

La ratafia catalana és feta d’aiguardent adobat amb un tros de pell de llimona, quatre o cinc clavells, una nou moscada, una pell de nou verda partida a tallets i un bocí de Canyella d’Holanda. Alguns afegeixen un brot de menta i de marialluïsa i fins a una cinquantena d’herbes; normalment es fan servir herbes de la zona. I tot això es posa uns quants dies a sol i serena, habitualment quaranta.

En Carles sempre té un moment per a comentar la jugada (sigui quin sigui el joc).

En Carles sempre té un moment per a comentar la jugada (sigui quin sigui el joc), davant una bona ratafia.

Tradicionalment la ratafia es fa cap a Sant Joan, que és quan les herbes estan en el seu millor moment (de vegades es fa per Tots Sants) i es consumeix a partir de Nadal.

La recepta pot variar depenent de la zona geogràfica on es produeixi el licor, a la zona de la Garrotxa, on és molt popular. Les nous verdes només s’esberlen, i es posen senceres a la barreja (millor si són collides la nit de Sant Joan), una dotzena per litre d’aiguardent. També és molt comú afegir-hi sucre, de 200 a 500 grams per litre.

La «Ratafia catalana» està registrada com a Denominació Geogràfica.